Jump to content

Dej.Game-CS.Ro

Counter Strike 1.6 Classic Mode Game-CS Official Server
Open the Server Forum

RPG.Game-CS.Ro

GTA San Andreas Multiplayer Game-CS Official Server
Open the Server Forum

GO.Game-CS.Ro

Counter Strike Global Offens Game-CS Official Server
Open the Server Forum
Community
  • Game-CS.Ro
  • Game Controls Servers Perform 1 year on 15.05.2019!
Sign in to follow this  
Asen

Starcraft-Wiki

Recommended Posts

 

StarCraft este o franciză militară media science fiction, creată de Chris Metzen și James Phinney și deținută de Blizzard Entertainment. Seria, pusă la începutul secolului al 26-lea, se bazează pe o luptă galactică pentru dominanța dintre patru specii - Terranii adaptabili și mobili, insectoidul Zerg în continuă evoluție, protoss-ul puternic enigmatic și „Xel-ul” asemănător cu zeul Rasa creatoare Naga - într-o parte îndepărtată a galaxiei Calea Lactee cunoscută sub numele de Sectorul Koprulu. Seria a debutat cu jocul video StarCraft în 1998. S-a dezvoltat pentru a include o serie de alte jocuri, precum și opt noutăți, două articole Amazing Stories, un joc de masă și alte mărfuri autorizate, precum statui și jucării de colecție.

 

Blizzard Entertainment a început să planifice StarCraft în 1995, cu o echipă de dezvoltare condusă de Metzen și Phinney. Jocul a debutat la E3 1996 și a folosit un motor de joc Warcraft II modificat. StarCraft a marcat, de asemenea, crearea departamentului de film al Blizzard Entertainment; jocul a introdus cinematice de înaltă calitate, integrale pentru povestea seriei. Cea mai mare parte a echipei de dezvoltare originale pentru StarCraft s-au întors să lucreze la pachetul de expansiune al jocului, Brood War; dezvoltarea jocului a început la puțin timp după lansarea StarCraft. În 2001, StarCraft: Ghost a început dezvoltarea sub Nihilistic Software. Spre deosebire de jocurile anterioare de strategie din timp real din serie, Ghost urma să fie un joc cu acțiune furtivă. După trei ani de dezvoltare, munca la joc a fost amânată în 2004. Dezvoltarea StarCraft II: Wings of Liberty a început în 2003; jocul a fost anunțat în mai 2007 și a fost lansat în iulie 2010. Franciza StarCraft II a continuat cu expansiunea StarCraft II: Heart of the Swarm, care a fost lansată în martie 2013. A treia tranșă StarCraft II, StarCraft II: Legacy of the Void , lansat în noiembrie 2015.

Povestea se concentrează asupra activităților celor trei specii dintr-o parte a Căii Lactee cunoscută sub numele de Sectorul Koprulu. Milenii înaintea oricărui eveniment al jocurilor, o specie cunoscută sub numele de inginerul genetic Xel'Naga Protoss și mai târziu Zergul în încercarea de a crea ființe pure. [7] [8] Aceste experimente cu incendiu și Xel'Naga sunt în mare parte distruse de Zerg. [8] Cu secole înainte de începutul StarCraft în 2499, guvernul internațional al Pământului, Direcția Terrei Unite (UED), comandă un program de colonizare ca parte a unei soluții la suprapopulare, cu toate acestea computerele care automatizează navele colonia funcționează defectuos, propulsând coloniștii terrani departe în afara cursului până la marginea spațiului Protoss. [9] În afara contactului cu Pământul, ele formează diverse facțiuni pentru a-și menține interesele. Intrigat de comportamentul și mentalitatea terranilor, Protoss rămâne ascuns pentru a examina oamenii, protejându-i în același timp de alte amenințări fără să știe. Totuși, Zergul țintește terranii pentru asimilare pentru a-și valorifica potențialul psionic, [8] forțând Protoss-ul să distrugă coloniile terraniene îmbrăcate pentru a conține infestarea cu Zerg. [10].

StarCraft începe la câteva zile după primul dintre aceste atacuri, unde guvernul terran predominant, Confederația omului, intră într-o stare de panică, întrucât este atacat atât de Zerg, cât și de Protoss, pe lângă creșterea activității rebele conduse de Arcturus Mengsk împotriva regulii sale. Confederația cedează în cele din urmă la rebelii lui Mengsk atunci când folosesc tehnologia confederată pentru a atrage Zergul să atace capitala confederată, Tarsonis. În vidul de putere consecvent, Mengsk se încoronează împărat al unui nou Dominion Terran. În timpul atacului asupra lui Tarsonis, Mengsk permite Zergului să-l capteze și să-și infeste psion-ul său de-al doilea comandant, Sarah Kerrigan. Această trădare îl determină pe celălalt comandant al lui Mengsk, Jim Raynor, să-l părăsească cu o armată mică. După ce s-au retras cu Kerrigan în grupurile lor de stupi primari, Zergul este atacat de forțele Protoss comandate de Tassadar și întunericul Templar Zeratul. Prin asasinarea unui cerebral Zerg, Zeratul permite, din neatenție, Overmind-ului să învețe locația lumii de origine Protoss, Aiur. The Overmind lansează rapid o invazie pentru a asimila Protoss-ul și a câștiga perfecțiunea genetică. Urmărit de propriul său popor ca eretic pentru a face față cu întunericul templier Zeratul, Tassadar se întoarce la Aiur și cu ajutorul lui Raynor și al templierului Fenix, Tassadar lansează un atac asupra Overmind-ului și, în cele din urmă, se sacrifică pentru a ucide creatura.

În războiul Brood, Protoss-ul este condus de Zeratul și Artanis. Ei încep să evacueze populația supraviețuitoare din Aiur în lumea întunecată templieră din Shakuras, sub o alianță fragilă între cele două ramuri neîncredibile ale Protoss. Pe Shakuras, Kerrigan este înșelat să atace Zergul pentru a avansa încercarea lui Kerrigan de a-și asigura puterea asupra Zergului. Această înșelăciune vine după ce dezvăluie că un nou Overmind a intrat în incubație. Între timp, Pământul decide să ia măsuri în acest sector, trimițând o flotă pentru a cuceri Dominionul Terran și a surprinde noul Overmind. Deși a luat cu succes capitala Korhal Dominion și a înrobit Overmind-ul, eforturile UED de a captura Mengsk sunt împiedicate de un agent dublu care lucrează pentru Kerrigan, Samir Duran. Kerrigan, aliat cu Mengsk, Fenix și Raynor, lansează o campanie împotriva UED, recucerând Korhal. Ea se întoarce împotriva aliaților ei; Fenix și Duke dispar în atacurile care urmează. Ulterior, Kerrigan îl șantajează pe Zeratul în uciderea noului Overmind, oferindu-i controlul deplin asupra întregului Zerg Swarm. După înfrângerea unui atac de represalii din partea Protoss, Dominion și UED (distrugerea, în consecință, a ultimei flote UED), Kerrigan și puștii ei Zerg devin puterea dominantă în acest sector. 

 

Patru ani mai târziu, în Wings of Liberty, Kerrigan și Zerg dispar din sectorul Koprulu, permițând Protoss-ului să își asume din nou un rol pasiv în galaxie. Între timp, Raynor formează un grup revoluționar numit Raiders lui Raynor pentru a-l răsturge pe Mengsk. Pe Mar Sara, Raynor eliberează populația locală de sub controlul Dominion și descoperă, de asemenea, o componentă a unui artefact misterios Xel'Naga. Zergul reapare și îl depășește pe Mar Sara, forțându-l pe Raynor să aranjeze o evacuare la creatorul său de luptă, Hyperion. Raiders se angajează într-o serie de misiuni pentru a submina Mengsk, a opri frecvent infestările Zerg pe lumile terestre, a aduna indivizi psihici pentru bunurile militare și a găsi piesele rămase ale artefactului Xel'Naga, pe care le vând la enigmatica Fundație Moebius pentru a finanțează revoluția lor. Curând după aceea, Zeratul livrează un cristal psihic care îi permite lui Raynor să împărtășească viziuni care implică o profeție nefăcută în care hibrizii Zerg-Protoss și un roi Zerg înrobit șterg Terranii și Protossul. Viziunea relevă că doar Kerrigan are puterea de a preveni eradicarea întregii vieți din sector și nu numai. După ce a colectat mai multe piese cu artefacte, Raiders au făcut o alianță cu Valerian Mengsk, fiul lui Arcturus, care este binefăcătorul lor secret de la Moebius Foundation. După recuperarea piesei de artefacte finale, Valerian și Raynor lucrează împreună pentru a invada lumea Zerg a lui Char și au folosit artefactul pentru a restabili umanitatea lui Kerrigan, slăbind astfel Zergul cu costul unei mari părți a flotei Dominion. Un agent al Arcturus face o încercare în viața lui Kerrigan, iar Raynor o apără și o duce în vederea examinării medicale.

În Heart of the Swarm, Dominion descoperă unde se ascund Raynor și Kerrigan și lansează un atac asupra lor. Kerrigan reușește să scape, dar este tăiat de la Raynor și la aflarea veștii că a fost capturat și executat, ea se întoarce pe teritoriul Zerg pentru a prelua controlul asupra roiului și a răzbunării exacte asupra Mengskului. În timpul căutării, ea are o întâlnire cu Zeratul, care o sfătuiește să călătorească la Zerus, lumea de origine a Zergului, unde își recapătă puterile de regină a lamei, întorcându-se mai puternic ca niciodată și află că un Xel'Naga a căzut numit Amon a fost responsabil pentru a face Zerg ceea ce sunt: un roi în război, legat de o singură voință imperativă. După ce s-a confruntat cu o legiune de slujitori ai lui Amon, inclusiv o rasă de hibrizi Protoss-Zerg, Mengsk îl informează pe Kerrigan că Raynor este încă în viață și îl folosește ca un pârghie împotriva ei, păstrând locația în care este încarcerat un secret, până când se alătură forțelor cu Hyperion pentru a-l localiza și salva. Cu toate acestea, văzând că și-a aruncat umanitatea după tot efortul pe care l-a depus pentru a-l restabili, Raynor o respinge, în ciuda mărturisirii ei că îl iubește și se desparte de ea. Kerrigan își îndreaptă atenția asupra lui Korhal și îi trimite forțele să-l doboare pe Mengsk o dată pentru totdeauna. Cu toate acestea, în timpul apariției lor, Mengsk folosește artefactul pentru a o imobiliza, dar Raynor pare să o protejeze, iar Mengsk este în cele din urmă ucisă de Kerrigan. Cu Dominionul sub controlul lui Valerian, fiul lui Mengsk, Kerrigan își dă rămas bun de la Raynor și pleacă cu Swarm-ul Zerg pentru a-l confrunta pe Amon și cu forțele sale.

În Legacy of the Void, Zeratul invadează o instalație Terran aflată sub controlul lui Amon pentru a identifica locația exactă a învierii sale, profitând de un atac brusc al lui Kerrigan și al roiului Zerg. După obținerea locației exacte, pleacă într-un templu antic Xel'Naga, unde are o viziune asupra lui Tassadar, care îl determină să revendice artefactul în posesia Terranilor. Zeratul se întoarce să-l avertizeze pe Artanis despre întoarcerea lui Amon, dar el decide să continue planurile sale de a-și conduce armata să recupereze Aiur. Cu toate acestea, Amon se trezește pe Aiur și preia controlul majorității cursei Protoss prin Khala, legătura telepatică care unește toate emoțiile pentru fracțiunea Khalai din Protoss. Doar Zeratul și Nerazim, Templierul Întunecat, sunt imuni din cauza lipsei lor de legătură cu Khala, iar Nerazim procedează pentru a salva cât mai mulți Khalai, prin separarea coardelor nervoase, care le leagă de Khala, cu Zeratul sacrificând el însuși pentru a-l salva pe Artanis cu ocazia. După ce a scăpat de planetă cu o navă străveche, Lancea de Adun, Artanis recuperează artefactul așa cum Zeratul a sugerat și adună aliați printre numeroasele triburi Protoss împrăștiate pe galaxie pentru a-și reînvia armata și a lansa un alt atac asupra Aiurului. Folosind artefactul, forțele lui Artanis restricționează esența lui Amon, timp suficient pentru ca ceilalți Khalai Protoss care erau încă sub controlul său să-și taie acordurile nervoase și să-l alunge pe Amon în gol. Într-un scurt epilog după încheierea Legacy of the Void, Kerrigan solicită ajutorul lui Artanis și Raynor să-l confrunte pe Amon în interiorul Voidului pentru a-l învinge o dată pentru totdeauna. Cu această ocazie, ei îl întâlnesc pe Ouros, ultimul dintre Xel'Naga, care dezvăluie că pentru a se confrunta cu Amon în condiții egale, Kerrigan trebuie să moștenească esența lui Ouros și să devină ea însăși Xel'Naga, întrucât Ouros însuși este în ultimul moment al puterii sale. Ajutat de forțele Zerg, Terran și Protoss, împuternicitul Kerrigan îl învinge pe Amon, înainte de a dispărea fără urmă. Doi ani mai târziu, Kerrigan apare înaintea lui Raynor în formă umană și el pleacă cu ea pentru a nu mai fi auzit din nou, în timp ce civilizațiile Zerg, Terran și Protoss încep să se reconstruiască într-o epocă de pace și prosperitate.

 

Seria StarCraft include un set principal de titluri care poartă povestea principală. Aceste jocuri au fost lansate în ordine cronologică, fiecare nou titlu urmând din evenimentele prezentate în titlul precedent. Un al doilea joc complet, StarCraft II: Wings of Liberty, a fost lansat în 2010, având loc patru ani după sfârșitul Brood War. Două extinderi, Heart of the Swarm și Legacy of the Void (ambele jocuri de sine stătătoare în prezent), au fost planificate de la început; primul a fost lansat în 2013, iar ulterior a fost lansat în 2015.

 

StarCraft, lansat pentru Windows la 31 martie 1998, [18] este primul joc video din seria StarCraft. Un joc de strategie științific în timp real, StarCraft este situat într-un sector îndepărtat al galaxiei Calea Lactee. O versiune Mac OS a jocului a fost lansată de Blizzard Entertainment în martie 1999. Un port Nintendo 64, inclusiv StarCraft, Brood War și o nouă misiune secretă "Resurrection IV" [19] a fost lansat în Statele Unite la 13 iunie 2000. [20] Povestea jocului se învârte în jurul apariției a două rase extraterestre în spațiul Terran și a încercărilor fiecărei curse de a supraviețui și de a se adapta peste celelalte. Jucătorul își asumă trei roluri pe parcursul celor trei campanii: un guvernator colonial confederat care devine un comandant revoluționar, un cerebral Zerg care împinge în fața doctrinei asimilării speciei și un executor al flotei Protoss însărcinat să apere Protoss de la Zerg. StarCraft a câștigat în curând aclamarea critică, câștigând numeroase premii, [21] inclusiv fiind etichetat „cel mai bun joc de strategie în timp real făcut vreodată” și fiind clasat al șaptelea cel mai bun joc din toate timpurile de IGN atât în 2003 cât și în 2005, [22] [23 ] și al unsprezecelea cel mai bun joc din 2007.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

About us

Game-CS , creat din extorsiunea produsa de transformarea unei anumite Coalitii , care s'a dus la impartirea fragmentata. Game-CS , taramul online de impuscat .
Adecvat spiritului de
gamer , in proportii scazute sau ridicate , depinde fiecare in felul sau cum osclizeaza , prezent intr'un cadru si o forma , unica , neplagiata , originala din fiecare punct de vedere,ruland sub o forma de prezentare [pH].
Luand aploare ca urmare
Game-CS .

Detalile de contact

SysOps.gifAdministrator.gifAnalizator.gifDezvoltator.giflEADER-gfx.gifDesigner.gif

Follow us

×